Modernejšie Prosecco, ktoré však už zažilo svoj medzinárodný úspech. Charakterizujú ho svieže arómy citrusov so stopami agátových kvetov s príjemnou vôňou chlebovej kôrky. Výborne sa hodí k jednoduchším, ale tiež náročným predjedlám z rýb, zeleniny, chodom z morských plodov, alebo k pečenej rybe a zároveň je vhodným spoločníkom počas jedla pozostávajúceho z viacerých chodov.
História rodiny
Bedinovcov sa podobá histórii iných vinárskych rodín zaoberajúcich sa dorábaním
vína v oblasti Asolo.
Zameriavajú sa
udržiavanie a rozvoj vlastných vinohradov a dohliadajú na zlepšovanie kvality
viniča, ktorého plody poskytujú lokálnym výrobcom. Tí ho spracúvajú a predávajú
víno.
Väčšina
vinohradov tejto rodiny sa nachádza v hornatom teréne a produkuje odrodu Glera,
ktorá vínu Prosecco dodáva jeho základnú štruktúru. Zloženie pôdy v tejto
oblasti je vhodné práve pre pestovanie spomínanej odrody.
V roku 2006
Bedinovci prijali novú výzvu a začali produkovať vlastné víno. Ich úsilie v
roku 2013 viedlo k prvému ročníku ASOLO DOCG Prosecco, ktoré sa dorába v
štyroch variantoch: Extra brut, Brut, Dry Millesimato a Extra Dry. Všetky majú svoj
pôvod výlučne v odrode Glera.
Ich päťhektárový
pozemok umožňuje výrobu 20 000 fliaš. Cieľom takejto limitovanej produkcie na jeden hektár je
dosahovanie vysokej kvality Prosecca.
Rodinné
vinárstvo sa nachádza v dedine Pederobba neďaleko Asola.